top of page

OM GULLSNITT

Blitz.png

Gullsnitt (tidligere Utsnitt) ble etablert i 1994 av Erik Fuglseth, daværende styreleder i Norske Reklamefotografers Forening.

Gullblyanten, byråenes store konkurranse, hadde før 1994 en egen kategori hvor de hedret fotografiet. Da denne kategorien ble fjernet måtte de kommersielle fotografene og NRF tenke nytt. Som en motreaksjon hyret styret i Utsnitt reklamebyrået Leo Burnett til å lage en trykksak som skulle markedsføre denne nye konkurransen: «Utsnitt».


Målet var å vise et representativt utsnitt av hva «reklamefotografene» drev med og Fuglseth dro til London og lot seg inspirere av søsterorganisasjonen i England, The Association of Photographers og deres årlige konkurranse «The Awards». Utsnitts formål var å synliggjøre reklamefotografiet i Norge, og i første omgang tenkt som en midlertidig løsning til fotografiet igjen kom inn i Gullblyanten som egen kategori.

Gullblyanten lovet å vise alle de premierte arbeidene i fotokategorien i sin katalog. Men i 1994 inneholdt den bare blanke sider… Det skulle vise seg at Gullblyanten ikke var interessert i vise fotografiske arbeider som egen kategori, og Utsnitt, senere Gullsnitt, har derfor allerede kunnet feire sitt 25-årsjubileum og er ubestridt etablert som den viktigste konkurransen for reklamefotografi i Norge.

KOMITEEN

111022_Gullsnitt1840_cropped.jpg

Fra venstre: Guro Sommer, Trine Guttulsrød, Synøve Dreyer, Snorre Jøllanger

En ny gjeng har tatt over stafettpinnen for Gullsnitt 2022, og gått i gang med planleggingen med stor iver. De ser frem til å samle hele bransjen for prisutdeling av årets beste bilder og avslutte kvelden med en skikkelig fest.

 

Gullsnitt komitéen består av Synøve Dreyer, Guro Sommer Værland, Trine Guttulsrød og Snorre Jøllanger.

Synøve har mange år bak seg som matfotograf, hun er leder i NRF og jobber til daglig som prosjektleder i Apriil Media. Guro er en ung og fargerik fotograf, med stor skaperglede som alltid har mange baller i luften. Guro er en av fire som står bak studioet Gem. Trine er partner i foto og filmselskapet Tinagent, med en bakgrunn fra fotoskole. Snorre jobber innenfor reklame, produkt og mat som fotograf med tilknytning til Studio Isodor.

111022_Gullsnitt1906.jpg
111022_Gullsnitt1985.jpg

Sammen med komitéen har Emma Sukalić og Shawn Arvind utviklet og fornyet Gullsnitt sin nye identitet og sosiale medier.

JURY 2022

Bli kjent med våre jurymedlemmer! 
Sigve_Aspelund.jpg

Sigve Aspelund

Sigve jobber som fotograf og regissør. Han har en instinktiv forståelse for markedsføring og art direction, noe som gjør at han skaper smarte og originale konsepter, ofte med et humoristisk fokus. Som fotograf og regissør er han opptatt av å være involvert i prosessen fra start til slutt. Sigve er representert av Tinagent siden 2000.

Sindre_Johnstad.png

Sindre Johnstad

Sindre er en ung kreatør fra en værtatt øy helt vest i landet. Tidlig flyttet han til Oslo for å studere art direction på Westerdals, hvor han vant han flere priser både i inn– og utland. Derfra gikk veien til POL, der han har utviklet idéer og konsepter for kunder som Telenor, Diplom-Is, Tine, UiO og Folkehelseinstituttet.

1669753065542_andre_london copy.jpg

Andre Skjegstad

André er opprinnelig fra Nordmøre, men har bodd i London de siste 12 årene. Han er utdannet fotograf fra RMIT i Melbourne, Australia. Etter flere år som utøvende fotograf grunnla han Hausten Creative i 2019. Selskapet er et kreativt produksjonsselskap som leverer foto og film for kunder som f.eks Umbro, Finery, Ghost og Selected.

Anne_2022_.jpg
Anne Valeur

Anne jobber som fotograf i Oslo, samtidig som hun de siste årene har fått utløp for sin vininteresse med baren Becco. Hun har gjort seg bemerket i livsstilssegmentet med sine crispe og fargesterke bilder, og jakter hyggelige møter med mennesker såvel som de gode mellomøyeblikkene. Hun er representert av Pudder Agency.

Skjermbilde 2022-12-20 kl. 00.44.03.jpg

Olav Stubberud

Olav fra Rykkin, Bærum er internasjonalt kjent for å eksperimentere med ulike uttrykksformer på tvers av sjangre som fotografi, video, kunst og mote.
Han startet sin fotokarriere i snowboard-miljøet og har siden jobbet som fotograf for store artister og profiler verden som bl.a. Vin Diesel, G-easy, Justin Bieber, Kygo og Post Malone. 

F4DCC735-CE98-4BA2-88AF-D57DB5DFF332v2.jpg
Sara Angelica Spilling

Sara Angelica Spilling stakk av med flest priser under fjorårets prisutdeling og vant «Årets Grand Prix». En fotograf som beveger seg innen reklame, design, natur og portrett. Sara har en bevisst bruk av lys, farger og silhuetter i bildene sine. Hun har vært representert i Pudder Agency siden 2019.

image0_edited.jpg

Veslemøy Vråskar

Veslemøy jobber som mat- og produktfotograf og driver Studio Elv i Oslo. Hun inspireres av vakker estetikk, detaljer og lys. Veslemøy jobber med kunder som Tine, Gilde, Sørlandschips og Circle K og sier sjelden nei til et fint bokprosjekt. Hun var med å starte Hest, og har vært representert av de siden 2018.

e3c23069875c8d8fadc9b27bfed15f5d.jpg
Jacqueline Landvik

Jacqueline vokste opp i Oslo og er en fagutdannet fotokunstner. Hun har et stort indre univers og arbeidet hennes reflekterer på mange måter livet hennes. Hun har bemerket seg internasjonalt som forside-modell og har egne fotografier på trykk i magasiner som Vogue Scandinavia, Elle Danmark, British Vogue med flere. 

bottom of page