top of page

OM GULLSNITT

Blitz.png

Gullsnitt (tidligere Utsnitt) ble etablert i 1994 av Erik Fuglseth, daværende styreleder i Norske Reklamefotografers Forening.

Gullblyanten, byråenes store konkurranse, hadde før 1994 en egen kategori hvor de hedret fotografiet. Da denne kategorien ble fjernet måtte de kommersielle fotografene og NRF tenke nytt. Som en motreaksjon hyret styret i Utsnitt reklamebyrået Leo Burnett til å lage en trykksak som skulle markedsføre denne nye konkurransen: «Utsnitt».


Målet var å vise et representativt utsnitt av hva «reklamefotografene» drev med og Fuglseth dro til London og lot seg inspirere av søsterorganisasjonen i England, The Association of Photographers og deres årlige konkurranse «The Awards». Utsnitts formål var å synliggjøre reklamefotografiet i Norge, og i første omgang tenkt som en midlertidig løsning til fotografiet igjen kom inn i Gullblyanten som egen kategori.

Gullblyanten lovet å vise alle de premierte arbeidene i fotokategorien i sin katalog. Men i 1994 inneholdt den bare blanke sider… Det skulle vise seg at Gullblyanten ikke var interessert i vise fotografiske arbeider som egen kategori, og Utsnitt, senere Gullsnitt, har derfor allerede kunnet feire sitt 25-årsjubileum og er ubestridt etablert som den viktigste konkurransen for reklamefotografi i Norge.

ARRANGØRER

En ny gjeng har tatt over stafettpinnen for Gullsnitt 2022, og gått i gang med planleggingen med stor iver. De ser frem til å samle hele bransjen for prisutdeling av årets beste bilder og avslutte kvelden med en skikkelig fest.

 

Gullsnitt komitéen består av Guro Sommer Værland og Trine Guttulsrød.

Guro er en ung og fargerik fotograf, med stor skaperglede som alltid har mange baller i luften. Guro står bak studioet Gem. Trine er partner i foto og filmselskapet Tinagent, med en bakgrunn fra fotoskole. 

Sammen med komitéen har Emma Sukalić og Shawn Arvind utviklet og fornyet Gullsnitt sin nye identitet og sosiale medier. Snorre Jøllanger er også en viktig bidragsyter for Gullsnitt. 

111022_Gullsnitt1840.jpg

Fra venstre: Guro Sommer, Trine Guttulsrød

111022_Gullsnitt2231.jpg

Snorre Jøllanger

111022_Gullsnitt1906.jpg

Emma Sukalic

111022_Gullsnitt1985.jpg

Shawn Arvind

JURY 2023

Bli kjent med våre jurymedlemmer! 
Aina.jpg

Aina C. Hole

Aina er en erfaren matfotograf med anerkjente prestasjoner i bransjen. Hun viser fleksibilitet og tilpasningsevne til ulike stiler, og hennes arbeid er blitt belønnet med priser både nasjonalt og internasjonalt. Aina har et studio på Bryn i Oslo, der hun samarbeider med stylister, reklamebyråer og kunder for å levere komersielle oppdrag for en omfattende kundeliste.

Portrett gullsnitt-1.jpg

Torbjørn Havn

Torbjørn er en kreatør fra Stavanger. Han bidrar til juryen med en bredde i form av to separate utdannelser innen både fotografi og art direction. Han jobber i dag i Publicis Kitchen og han har gjort seg bemerket med priser for kreativitet både nasjonalt og internasjonalt.

unnamed.jpeg

Pernille Sandberg

Pernille er en dansk kunstner, fotograf og filmregissør representeret av Hest Agentur og Aparent. Styrken i hennes arbeid ligger i hennes evne til at blande sjangre som film, kunst, portrett og reportasje, og hun er ikke redd for å involvere seg politisk i sin tilgang til fotografi. Pernille har jobbet med kunder som Zeiss, Redd Barna og Nowness og har utsillinger i bl.a. Amsterdam, Tokyo, New York og Teheran.

Skjermbilde 2024-01-17 kl. 10.22.32.jpg

Morten Borgestad

Morten Borgestad er opprinnelig Art Director, men har i mesteparten av karrieren jobbet som fotograf og regissør. Morten jobber stort sett med humor og har laget prisvinnende kampanjer både som kreatør, fotograf og regissør i inn- og utland.

5E1996EC-609A-4CB8-8A26-BFC28A00F269 kopi.jpg

Caroline Krager

Caroline Krager har de siste 10 årene jobbet som journalist og redaktør i Oslo og London, blant annet for D2, Melk & Honning, Dazed, Vogue og i-D. Ved siden av skriving er fotografi en av hennes største interesser, både i form av å ta egne bilder og følge med på up-and-coming-fotografer nasjonalt og internasjonalt. 

423147499_783290786974763_2939938813040263608_n.jpg

Andrea Lütken

Andrea Lütken jobber som kreatør (og tekstforfatter!) i Anorak, og har vunnet noen priser her og der for sine påfunn. Hun liker vakre ting, men trekkes spesielt mot det med en idé og en tanke bak. Andrea har juryert Gullblyanten flere ganger, men gleder seg stort til å juryere Gullsnitt for aller første gang.

petter.jpeg

Lars Petter Pettersen

Lars Petter Pettersen er en erfaren fotograf med en dokumentaristisk tilnærming til faget. Fotografen beveger seg hovedsakelig mellom sjangrene portrett, mat, stilleben, arkitektur og landskap. Felles for arbeidet hans er en sterk tilstedeværelse og ro. Lars Petter er medlem av Ref Oslo. Blant kundene er NY Times, Snøhetta, Vogue, Nike og Norwegian.

image_67196161 kopi.jpg

Nils Vik

Nils Vik er født i Oslo den uken Frank og Nancy Sinatra toppet hitlisten sammen i både England og USA, det samme året som Sverige byttet fra venstrekjøring og han deler bursdag med Samuel Beckett. Han er utdannet fotograf i England og var med på å starte D2, Dagens Næringslivs fredagsmagasin og har siden 2007 vært bilderedaktør der.

bottom of page