JURY - 2016Knut Koivistos, juryformann

No-nonsense portretter av Sveriges glitterati og topp magnater skjærer gjennom egoer, påtatte positurer og projiserte personligheter, rett til hjertet og sjelen av en person. Uavhengig av deres verdi, forretningssans eller status i samfunnet er de foran Knut sin linse humanisert og strippet for pretensjoner og forventninger. «Jeg liker alltid å sette personen i sentrum», sier han. «Samtidig ønsker jeg at bildet skal se ut som et øyeblikksbilde, som om jeg gikk forbi og trykket på utløseren i akkurat riktig øyeblikk». Fange en følelse av virkeligheten er sentralt i måten Knut jobber.

Ewa-Marie Rundquist, fotograf

En av Sveriges mest erfarne mote-, livsstils- og reklamefotografer. Bildene hennes har et personlig visuelt uttrykk som er lett gjenkjennelig med sine intense følelser og temperament. Hun fotograferer kvinnelige modeller på en sterk, naken, nesten provoserende måte som grenser til det erotiske, men kan også portrettere vanlige mennesker på en lavmælt og følsom, men ikke mindre mektig måte.

Patrick Miller, fotograf

En aktiv reklame- og portrettfotograf. Han er utdannet ved Nordens Fotoskola fra 1986-89. Han veksler mellom fotooppdrag, holde utstillinger samt å drive galleriet “Stain Gallery” sammen med Lu Kowski. Han verdsetter et personlig uttrykk med kunstnerlig ambisjoner framfor det teknisk perfekte.

Klara G, fotograf

Hennes umiskjennelig manerer gjennomsyrer både hennes kunstnerisk og kommersielle arbeid. Dus og harmonisk fargepallett, subtil humor og det plutselige uventede. Hun er en av de mest pålitelige og etablerte teaterfotografene i Sverige, og har de siste 15 årene beveget seg inn i reklamefotografi også. Kjærligheten for scenekunst har hun båret med seg siden barndommen, som er tydelig i hennes lekne og tankevekkende fortellerstil. Selv ser hun ikke noen forskjell i den kunstneriske innsatsen i reklamejobbene hennes.

Lena Granefelt, fotograf

Har siden 1992 jobbet som fotograf innen reportasje, reklame, reiser og bokprosjekter. Forkjærligheten ligger i det fortellende dokumentariske der følelsen av troverdighet er viktig. Hun var en av grunnleggerne bak tidsskriftet Motiv - et fotogalleri i avisformat, hun var fotograferende bilderedaktør i det banebrytende matmagasinet Hunger, holder jevnlig forelesninger og har alltid et personlig kunstnerisk prosjekt ved siden av betalte oppdrag. Granefelt er nå aktuell med konstprosjektet Flora Supersum som resulterte i utstilling og bok som ble gitt ut høsten 2016.

Michael Perlmutter, fotograf

Opprinnelig fra USA, er en av sveriges ledende fotografer innen arkitektur og interiør. Arbeidene hans har blitt publisert verden rundt i arkitekturtidsskrifter og bøker, samt design- og livsstilsmagasiner. Hans bakgrunn som arkitekt har fostret en forståelse og følsomhet for motivene han fotograferer. Hans jobber metodisk der prosessen består av å utforske motivet, for så å vise noe essensielt om bygningen eller stedet.

Anna Malmberg, fotograf

Hennes bildespråk er poetisk og drømmende, men samtidig direkte. Hun finner inspirasjon i steder og bygninger med sjel og historie og i sterke, kreative kvinner hun har rundt seg. Oppvokst i et kunstnerhjem der det skapende alltid ble oppmuntret, ble foto tidlig teknikken der Anna fikk sitt kreative utløp. Etter noen år i Paris er Anna nå tilbake i Stockholm der hun tar redaksjonelle og kommersielle oppdrag. Parallellt jobber Anna med sine kunstprosjekter, og våren 2017 publiseres hennes bilder i boken «Feelings of imperfection».